تماس با ما

فید خبر خوان

نقشه سایت

به وب - بهترین وبسایت دانلود کتابهای صوتی و محصولات متنوع

دانلود کتابهای صوتی تاریخی، رمان ها و داستان های صوتی و اجناس و محصولات متنوع در www.BehWeb.ir (شما فقط در سایت به وب میتوانید پس از پرداخت هزینه، فایلهای کتابهای صوتی را در کامپیوتر و موبایل و ... ذخیره کنید و بدون مراجعه به سایت آنها را گوش کنید)


دسته بندی سایت

برچسب های مهم

پیوند ها

دلیل بوی تند و زننده ماهی ها


دلیل بوی تند و زننده ماهی ها

تاکنون با خودتان فکر کرده اید چرا ماهی بوی تند و زننده ای دارد ، علت اینکه برخی افراد ماهی نمیخورند همین بوی بد آن است!
شما فکر می‌کنید یکی از تهوع‌آورترین بوهای دنیا چیست؟ اگر بگویید بوی ماهی گندیده، من با شما موافق‌ام، ولی هیچ می‌دانستید ماهی زنده نه تنها بوی بدی ندارد بلکه کاملا برعکس، بوی خوبی می‌دهد؟
ماهي سالم بوي دريا و يد می‌دهد و گوشت آن بوي ملايم و دلپذيري دارد. ‌اما در يک لحظه اين موضوع می‌تواند تغيير کند. ماهي مرده می‌تواند بوي تندي از خود متصاعد کند که نه‌تنها روي دست ماهیگیر، آشپز و تخته گوشت آشپزخانه باقي می‌ماند بلکه می‌تواند تا کيلومترها در آب دريا پراکنده شود.
اين بوي بد از ترکيبات نیتروژن‌داری به نام متيل‌امين به‌وجود می‌آید. ممکن است اين ترکيبات و در نتيجه بوي بد در اثر تجزیه خود به خود پروتئین‌های گوشت ماهي (پس از مرگ) به وجود آيد. پس از مرگ ماهی و به دليل توقف فعاليت‌های جاندار، سلول‌هاي حيوان دچار تغييرات و اضمحلال دروني می‌شوند و به ويژه نوعي ترکيب به نام اکسيد تري متيل‌امين بر اثر تغییر غلظت یون‌های درون سلول دچار تغيير شده و تبديل به تري‌متيل‌امين می‌شود.اين ترکيب در هوا متصاعد شده و بوی بد ماهی از اینجا شروع می‌شود.‌
اما مهم ترين و اصلي ترين دليل پیدایش بوی بد ماهی، فعاليت باکتري‌هاست.

اين باکتري‌ها روي پوست ماهي، درون آب شش‌ها و دستگاه گوارش آن وجود دارد. در زمان زنده‌بودن و تا چند لحظه پس از صيد و کشته‌شدن ماهی، دستگاه ايمني بدن ماهی مانع نفوذ باکتری‌ها به گوشت اين حيوان می‌شود،‌ اما پس از مرگ، برخي باکتري‌ها از محل زندگی خود (مثلا از دستگاه گوارش) به قسمت‌های دیگر بدن حمله می‌کنند و باعث فساد و گنديدگي ماهي می‌شوند.
فعاليت باکتري‌ها باعث به‌وجود‌ آمدن ترکيباتی مانند متيل‌امين وآمونياک و ديگر مواد بدبو از جمله ترکيبات گوگردي (بوي تخم مرغ گنديده)، آلدئيدها (بوی ترشيدگي) و اسيدهاي چرب فرار می‌شود. بوي ترشيدگي در اثر اکسید شدن چربي ماهي به وجود می‌آيد.

سرعت فساد و گنديدگي گوشت ماهي به نوع و گونه ماهي بستگي دارد. مثلا ماهي‌هايي که پوست نازک و سست دارند، سريع‌تر از آنهايي که فلس‌هاي ضخيم دارند، می‌گندند. شرايطي که ماهي‌ها در آن کنسرو می‌شوند هم می‌تواند بر بروز اين بوي بد تاثير بگذارد.

  انتشار : ۹ اسفند ۱۳۹۹               تعداد بازدید : 49

مطالب تصادفی

  • دانلود کتاب صوتی تاریخ و تمدن بین النهرین (جلد اول تاریخ سیاسی) نوشته یوسف مجید زاده
  • دانلود کتاب صوتی تاریخ مغول از حمله چنگیز تا تشکیل دولت تیموری نوشته عباس اقبال آشتیانی
  • دانلود کتاب صوتی تاریخ هرودوت نوشته جرج راولینسن
  • دانلود کتاب صوتی تاریخ و عقاید اسماعیلیه نوشته فرهاد دفتری
  • دانلود تقویم نجومی سال 1400 منجم باشی
  • آشنایی با  هنر نمکدان بافی
  • چرا پنجره های هواپیما دایره ای شکل است؟
  • آشنایی با هنر چهل تکه دوزی
  • الماس چگونه تشکیل میشود؟
  • هنر گرگور بافی
  • کنسرت تصویری تو کیستی سالار عقیلی ( 1DVD + 1CD)  - اوریجینال
  • دوربین شکاری کوچک تک چشمی تلسکوپی با بزرگنمایی 8 برابر (8×20)
  • گنجینه کتابهای صوتی تاریخی به زبان فارسی در 16 DVD
  • آموزش باغبانی و پرورش گل و گیاه آپارتمانی - 2DVD
  • آموزش تصویری و گام به گام تزیین، طراحی و چیدن سفره هفت سین

تمام حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به "به وب - بهترین وبسایت دانلود کتابهای صوتی و محصولات متنوع" می باشد